Historie

Etter flere forberedende møter ble Oslo Bryteklubb offisielt stiftet i lokale D i Folkets Hus i Oslo. Wilhelm Kristiansen var initiativtager til dannelsen av klubben, og han ble også valgt til klubbens første formann. Det var 62 personer som tegnet klubbmedlemskap i starten og det var hele 152 klubbmedlemmer ved det første årsmøtet som ble avhold 8 april 1948.

Klubbens første brytematte ble kjøpt inn kontant (kr. 2000,-) ved hjelp av inntekter fra loddsalg. En ganske stor investering i 1947. Klubben ble stiftet for å lage en spesialklubb med kun bryting på programmet.  Oslo Bryteklubb ble med det første spesialklubb for bryting i Norge.  Allerede i det første leveåret hadde OBK mange gode ideer til beste for klubben og for norsk brytesport. Klubben hadde det første leveåret hele 49 aktive brytere.

Oslo Bryteklubb har fostret mange kjente navn gjennom tidene og har en lang merittliste med gode plasseringer å vise til. Klubben har hevdet seg både nasjonalt og i våre naboland i en årrekke. Gjennom gullalderen på 80-tallet økte premiehyllene med mange meter.

På 90-tallet dalte brytingens popularitet, noe som også rammet Oslo Bryteklubb. Medlemstallet sank i klubben – som i alle de andre klubbene – men vi kan i dag med glede se at brytingen som idrett er på vei oppover landet over, med økende medlemstall som resultat. Dette er ikke minst et resultat av alle bryteskolene som klubben har arrangert de siste åra.


© 2020 Oslo Bryteklubb