Bli medlem

Medlems- og treningsavgift

Alle som trener må være medlem i Oslo Bryteklubb. Medlemskapet følger kalenderåret og er kr.450,- pr medlem, lisens kommer i tillegg. Familiemedlemskap koster kr. 650,- og gir medlemskap i klubben for hele familien. For bryteskole er medlemskap og lisens inkludert i treningsavgiften.

Treningsavgift for bryteskole er 1075,- for utøvere under 16 år kr. 1875,- og kr. 2275,- for utøvere over 16 år.

Bryteskolen koster kr. 1075,-, 

Alle brytere i Norges Bryteforbund må ha gyldig brytelisens for inneværende sesong. Gjennom denne lisensen ligger det integrert en kollektiv ulykkesforsikring hvis man skulle være uheldig. Alle barn dekkes av NIF sin forsikring inntil fylte 13 år. Etter dette tar særforbundet over. Fra fylte 13 år må alle utøvere selv betale lisens til Norges Bryteforbund – dette gir den aktive rett til å delta på stevner. Lisensen inkluderer også idrettsforsikring.

Priser på lisens for utøvere fra 13-15 år kr. 600,- 16 år og eldre kr. 800,- Treningslisens for senior kr.400,-. Engangslisens kr.400,-

Les mer om lisens på http://www.bryting.no/forbundet/hvordan-betale-lisens/

Treningsavgift for medlemmer som kun ønsker å benytte styrkerommet og spille fotball i treningssalen er kr. 1075,- pr år

Ny i bryting?

Bryting er en breddeidrett som øver styrke, selvkontroll, koordinasjon i form av idrettslig kampsport. Kort fortalt handler det om å utføre brytegrep og unngå at motstanderen får utføre grepene. Det kjempes om å bli best av 2 omganger per kamp. Ved hjelp av brytegrepene gjelder det å få motstanderens skuldre i matta – kampen blir da avgjort som fallseier – uansett omgang. Lykkes ikke dette vinnes omgangene på poeng.

Alle deltagere konkurrerer på likt nivå – det vil si at bryterne er inndelt etter alder og vekt – i tillegg til kjønn.

Det er ikke lov til å slå, sparke, klore, bende, etc. i bryting og fokus på sikkerhet er alltid til stede. Trening og stevner foregår under treners/dommers oppsyn som påser at alt går riktig for seg. Bryterne lærer seg smidighet og fallteknikk samt fokus på skadeforebyggende øvelser – som god oppvarming. Alt dette fører til at det er meget få skader i bryting, langt færre enn masseidretter som håndball og fotball.

For nybegynnere og bryteskoleutøvere er treningen hovedsakelig basert på leke- og bryterelaterte øvelser som styrker barnas motorikk og koordinasjonsevne. På de større partiene baseres treningen mer på brytegrep, styrke og kamptrening. Det er få idretter som trener hele kroppen i den grad som bryting gjør: Styrke i alle muskelgrupper, balanse, smidighet, utholdenhet, hurtighet og ikke minst vilje. Bryting er en helårsidrett (sesong høst, vinter og vår) og lar seg derfor fint kombinere med andre idretter der fysisk mestring er en forutsetning.

Vi har lang erfaring med å tilby bryting som tilleggstrening for håndball-, fotball- og ishockeylag.

Bryting for barn

Barn som driver med idrett gjør det fordi det er moro, og det er i barne- og ungdomsårene grunnlaget for gode aktivitetsvaner dannes. I Norge er over 500.000 barn med på idrettsaktiviteter i regi av norsk idrett. Norge har som det eneste landet i verden regulert barneidretten gjennom «Idrettens barnerettigheter» og «Bestemmelser om barneidrett». Barneidretten skal skje gjennom idrettens verdier der idrettens barnerettigheter danner grunnlaget for et allsidig og variert aktivitetstilbud for alle. Det er derfor viktig at barneidretten er åpen og inkluderende, og gir alle barn opplevelse av mestring, trygghet og varig idrettsglede.

Bryting er en barneidrett. Størsteparten av bryterne våre er mellom 7 og 12 år. Bryteforbundet fokuserer derfor på at treningene for barna skal være gode. Derfor blir våre trenere skolerte både gjennom NIFs trenerutdanning og vår egen bryteskoleutdanning.

Alle bryteklubbene i Norge tilbyr bryting for barn. Treningen for barna er lagt opp til at det skal være gøy, utfordrende og sosialt.

Vi har treninger både for jenter og gutter. Noen steder trener jentene sammen med guttene og andre steder har de egne treninger. Det er forskjell på bryting for jenter og gutter. Jenter bryter fristil og guttene Gresk-romersk, noe som ikke forhindrer at barn kan trene sammen.

Bryteskole- det første møte med bryting

Bryteskole er nybegynnerpartiet i bryting, og begynner hver høst og vår. Her lærer de basisferdigheter i bryting. Trenerne sørger for et variert og aldersrelatert treningsopplegg hvor glede står i fokus.

På brytetreninga lærer barna ulike grep, ferdigheter som rulling, balanse, fall og akrobatikk. De utvikler kameratskap og ikke minst lærer de å forholde seg til andre, både mentalt og fysisk. Det er viktig er at de lærer å respektere og ta godt vare på hverandre.


© 2020 Oslo Bryteklubb